mnvh-hirlevelek

Ön itt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat központi és az MNVH Jász-Nagykun-Szolnok megyei területi hírleveleit olvashatja.

Az MNVH központi hírlevele 2018. októberi szám

Kedves Olvasónk!

Az év legszínesebb évszakához érkeztünk, azonban nem csak az ősz színpompás és változatos, hanem Hálózatunk tevékenysége is.
Az elmúlt hónapban az MNVH és az Orosházi Gazdakör közös szervezésében került sor Orosházán a „Sorsfordítás, a Paraszti társadalom felszámolása, 1945-1962” című kiállítás megnyitójára, majd ezt követően egy filmvetítésen, könyvbemutatón, és kerekasztal beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők.
Köszöntőt mondott Horváth József, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke, Győrffy Balázs a NAK elnöke, Weidel Walter, az MNVH főtitkár, Bojtor István a város alpolgármestere, a kiállítást megnyitotta, Jakab István az Országgyűlés alelnöke és Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnökhelyettese.
A megnyitót követően a résztvevők megtekintették az Apáink földje című dokumentumfilmet, majd megismerhették a Vihar előtt és után című könyvet. A film és a könyv is a fent leírt korszakról szól és ad korleírást, a jelenkor számára.
Ott voltunk a 22. Csabai Kolbászfesztiválon is, ahol Hálózatunk az Új Nemzedékkel összefogva jelent meg. A Mokry Sámuel és a Munkácsy sátorban zajlott az Ifjúsági kolbászkészítő verseny, melyen több száz csapat indult, a fiatalok lelkesedését pedig üdítő volt látni.
A nemzetközi együttműködésre is kiemelt szerepet fordítottunk, ugyanis részt vettünk a Świętokrzyskie Helyi Akció Csoport és a Borsod-Torna-Gömör LEADER Egyesület találkozóján, amelynek célja az volt, hogy a LEADER csoportok kapcsolatot teremtsenek és megismerjék egymás Helyi Fejlesztési Stratégiáját.
Ha pedig itt az ősz, akkor jöhet a szüret, a Márton napi libalakoma, az újborkóstolás, na és persze a tökfaragás, amelyhez kapcsolódóan ajánlunk Önnek programokat, rendezvényeket. Téma, település és időpont szerint a www.mnvh.eu honlapunk eseménynaptárában is kedvére válogathat a novemberi programok között.
Hírlevelünkhöz jó böngészést és kellemes időtöltést kívánunk!

Üdvözlettel, az MNVH csapata


Az MNVH központi hírlevele 2018. augusztusi szám

Kedves Olvasónk!
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat részvételével és finanszírozásával számos jelentős projekt valósulhatott meg ebben a hónapban is. Ilyen volt a Magyar Postagalamb Szövetség által kidolgozott „Postagalambok határok nélkül” program, amelynek célja, hogy összefogja a visegrádi négyek (Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország), a keleti partnerségben résztvevő (Ukrajna és Moldova) és a térségben meghatározó országok postagalambászait, hogy szorosabbá váljon az együttműködés a régió országai között. Az augusztus első napjaiban megvalósuló program fórumot teremtett arra, hogy a résztvevők megismerjék a világ legfrissebb ismereteit, kutatásait és kutatási eredményeit a témában, továbbá hogy népszerűsítsék a postagalamb sportot. A rendezvény lehetőséget teremtett továbbá arra, hogy a V4 országok postagalambász szövetségeivel a posta galambászat fejlesztése, a közösségek megerősítése és az utánpótlás nevelés közös elveinek kidolgozása és a nemzetközi együttműködés erősítése is megvalósuljon. A szakmai tanácskozást januárban Romániában folytatják, és jövőre Oroszországban is megvitatják az ágazat jövőjét is meghatározó témákat.

…..


Az MNVH központi hírlevele 2017. 8. szám (pdf)

Kedves Olvasónk!

Egy rendkívül mozgalmas augusztust tudhatunk immár végleg magunk mögött. Hivatalosan véget ér a nyár is, de reméljük, hogy nem csak a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásainak eredményeinek, hanem a jó időnek és a napsütésnek is örülhetünk még egy kicsit.

A Miniszterelnökség folytatva a vidékfejlesztési felhívások elbírálását, újabb 251 darab élelmiszeripari pályázatot részesített pozitív döntésben, 48,6 milliárd forint értékben. Ezzel együtt már több mint 90 milliárd forint sorsáról született döntés ez idáig, amely az ágazati fejlesztéseket hivatott támogatni. Örülhettek a tejtermelők is, hiszen annak érdekében, hogy a munkaerő igényes ágazat szereplői minél nagyobb arányban részesedjenek a forrásokból, a Miniszterelnökség megemelte a keretösszeget, így a kérelmek döntő többsége, összesen 506 kérelem támogatása mellett döntött, 55,2 milliárd forint értékben.

Idén 18. alkalommal rendezte meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Fórumot, amelynek fő témája a 2014-2020-as Európai Uniós tervezési időszak gazdákat érintő kérdései voltak. A rendezvény eredményességét mutatja, hogy sikerült újra a figyelem középpontjába állítani a helyi termékek és értékek, így vélhetően ezeket a vásárlók egész évben előnyben részesítik majd vásárlásaik során. Hírlevelünkben felhívjuk figyelmét a www.mnvh.eu honlapunkon megjelent cikkekre, ezek közül is kiemelve a területi felelőseink által meglátogatott és bemutatott mintaprojekteket. És nem maradhat el programajánlónk sem, amellyel reméljük ötleteket adunk ahhoz, hogy tartalmasan teljen a következő hónap is.

Hírlevelünkhöz jó böngészést és kellemes időtöltést kívánunk!

Üdvözlettel, az MNVH csapata


2017. augusztus – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2017 évi augusztusi hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, közérdekű információkról.


2017. március – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2017 évi márciusi hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, közérdekű információkról.


2017. február – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!

Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2017 évi februári hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, közérdekű információkról.


2017. január. – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!

Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2017 évi januári hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, közérdekű információkról.


2016. december – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!

Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2016 évi decemberi hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, közérdekű információkról.


2016. november – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!

Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2016 évi novemberi hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, közérdekű információkról.


Az MNVH központi hírlevele 4. szám (pdf)

Kedves Olvasónk!
Mint ahogyan eddig, úgy a továbbiakban is elkötelezett a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat a vidéki értékek és a vidék bemutatása mellett. Mindezt jól példázza az is, hogy kollégáink október hónapban tovább járták a megyéket, hogy minél több mintaprojektet kutassanak fel, ismerjenek meg és dokumentáljanak, hogy azokat Önnek is bemutathassuk. Ezen kívül Hálózatunk képviselteti magát a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) Védjegy Bíráló Bizottságának munkájában is. A HÍR pályázat célja, hogy a védjegy elnyerésével növelje a hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékek és élelmiszerek ismertségét. A cím birtokosa egyben jó reklámja saját térségnek is, hiszen ezen keresztül nem csak termékét, hanem a térség ízeit, hagyományait is be tudja mutatni. E havi hírlevelünkben szeretnénk bemutatni Önöknek a bizottság munkáját, szemezgetünk területi felelős kollégáink októberi tevékenységeiből, valamint beszámolunk a Vidékfejlesztési Program legfontosabb aktualitásairól. És természetesen nem maradhat el a legkiválóbb októberi rendezvények mustrája sem! Hírlevelünkhöz jó böngészést és kellemes időtöltést kívánunk! Üdvözlettel, az MNVH csapata
Hírlevelünkhöz jó böngészést kívánunk!
Üdvözlettel, az MNVH csapata


2016. szeptember – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!

Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2016 évi szeptemberi hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, közérdekű információkról.


2016. szeptember 09. – Az MNVH központi hírlevele 3. szám (pdf)

Lassan vége a nyárnak, de szeptemberben is biztosan talál vidéki programot magának mindenki. Hogy ebben segítsünk Önnek, hírlevelünkben szeretnénk felhívni figyelmét néhány izgalmas őszi programra, valamint a Vidékfejlesztési Program kiírásaiban bekövetkezett változásokra. Lelkesen dolgozunk a vidék ügyében, tevékenyen veszünk részt eseményeken, rendezvényeken, amely munkában megyei területi felelőseink is aktívan részt vállalnak. Folyamatosan látogatják a megyéjükben működő mintaprojekteket, amelyeket mintaként be is mutatunk Önöknek honlapunkon. Ebben a hónapban is tovább építettük kapcsolatainkat és sikeres együttműködéseket hoztunk létre a magyar vidékfejlesztés szereplőivel, hogy tovább épüljön az a hálózat, amely a magyar vidékért dolgozik.

Hírlevelünkhöz jó böngészést kívánunk!

Üdvözlettel, az MNVH csapata


2016. augusztus – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2016 évi augusztusi hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, a Vidékfejlesztési program 2014-2020-as időszakban megjelenő pályázati lehetőségeiről, közérdekű információkról


2016. július – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2016 évi júliusi hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, a Vidékfejlesztési program 2014-2020-as időszakban megjelenő pályázati lehetőségeiről, közérdekű információkról


Az MNVH központi hírlevele 2. szám (pdf)

Június hónapban ismét számot adunk Önnek a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elmúlt időszakban végzett tevékenységéről. Hírlevelünkben szeretnénk felhívni figyelmét néhány izgalmas nyári programra, valamint a Vidékfejlesztési Program pályázati kiírásaira és a kiírásokban bekövetkezett változásokra. A témákban részletes információt a megújult www.mnvh.eu honlapunkon talál. A jó idő beköszöntével is lelkesen dolgozunk a vidék ügyében, tevékenyen veszünk részt eseményeken, rendezvényeken, amely munkában megyei területi felelőseink is aktívan részt vállalnak. Ebben a hónapban is tovább építettük kapcsolatainkat és sikeres együttműködéseket hoztunk létre a magyar vidékfejlesztés szereplőivel. Reméljük hírlevelünk révén újabb hasznos információkkal szolgálhatunk! Üdvözlettel, az MNVH csapata

Reméljük ismét sikerül új és hasznos információkkal ellátnunk!

Üdvözlettel, az MNVH csapata


2016. június – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2016 évi júniusi hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, a Vidékfejlesztési program 2014-2020-as időszakban megjelenő pályázati lehetőségeiről, közérdekű információkról


2016. május – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2016 évi májusi hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, a Vidékfejlesztési program 2014-2020-as időszakban megjelenő pályázati lehetőségeiről, közérdekű információkról


Az MNVH központi hírlevele 1. szám (pdf)

Kedves Partnerünk!
Nagy örömünkre szolgál, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) életében bekövetkezett változásokat követően ismét hírt adhatunk magunkról, tevékenységünkről, programjainkról. Jelen hírlevelünkkel szeretnénk Önnek rövid áttekintést adni az MNVH-t érintő változásokról, valamint a vidékfejlesztés aktuális helyzetéről.


2016. április – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ön az Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 2016 évi áprilisi hírlevelét olvassa, melyben tájékoztatást nyújtunk a Jász-Nagykun-Szolnok megyében megvalósuló eseményekről, a Vidékfejlesztési program 2014-2020-as időszakban megjelenő pályázati lehetőségeiről, közérdekű információkról


2016. március – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ahhoz, hogy Magyarország hatékonyan tudja felhasználni a 2014-2020-as ciklus pályázati forrásait, alapos felkészülés és széleskörű szakmai párbeszéd szükséges. Elsősorban ennek lehetőségét teremtjük a rendszeresen megjelenő hírleveleinkkel.


2016. február – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ahhoz, hogy Magyarország hatékonyan tudja felhasználni a 2014-2020-as ciklus pályázati forrásait, alapos felkészülés és széleskörű szakmai párbeszéd szükséges. Elsősorban ennek lehetőségét teremtjük a rendszeresen megjelenő hírleveleinkkel.


2016. január – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ahhoz, hogy Magyarország hatékonyan tudja felhasználni a 2014-2020-as ciklus pályázati forrásait, alapos felkészülés és széleskörű szakmai párbeszéd szükséges. Elsősorban ennek lehetőségét teremtjük a rendszeresen megjelenő hírleveleinkkel.


2015. december – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ahhoz, hogy Magyarország hatékonyan tudja felhasználni a 2014-2020-as ciklus pályázati forrásait, alapos felkészülés és széleskörű szakmai párbeszéd szükséges. Elsősorban ennek lehetőségét teremtjük a rendszeresen megjelenő hírleveleinkkel.


2015. november – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ahhoz, hogy Magyarország hatékonyan tudja felhasználni a 2014-2020-as ciklus pályázati forrásait, alapos felkészülés és széleskörű szakmai párbeszéd szükséges. Elsősorban ennek lehetőségét teremtjük a rendszeresen megjelenő hírleveleinkkel.


2015. október – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Ahhoz, hogy Magyarország hatékonyan tudja felhasználni a 2014-2020-as ciklus pályázati forrásait, alapos felkészülés és széleskörű szakmai párbeszéd szükséges. Elsősorban ennek lehetőségét teremtjük a rendszeresen megjelenő hírleveleinkkel.


2015. szeptember – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, 2015. január 1. napjával az Agrár-Vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság, mint Irányító Hatóság irányítása alá került. Jelen levelemben a vidékfejlesztés aktualitásairól szeretném tájékoztatni.


2015. augusztus – MNVH Hírlevél letöltése (pdf)

Tisztelt Partnerünk!
Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, 2015. január 1. napjával az Agrár-Vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság, mint Irányító Hatóság irányítása alá került. Jelen levelemben a vidékfejlesztés aktualitásairól szeretném tájékoztatni.

mnvh_hirlevel_fej

MNVH Hírlevél